• Altijd gratis verzending
  • Levering in 24 tot 48 uur
  • Gratis retour
  • Gemiddelde klantbeoordeling 8,9
  • Fysieke winkel
  • Sportspecialisten
+31(0) 162 - 323 732
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Enkelbrace kopen?

Alles wat je moet weten voor je een enkelbrace voor het sporten koopt!

Sport je graag maar heb je regelmatig last van je enkel tijdens jouw favoriete sport? Wil je goed kunnen functioneren tijdens een hockeytoernooi of marathan?  Zorg er dan voor dat je jouw enkel goed beschermt tijdens de training of wedstrijd. Een enkelbrace geeft uitstekende ondersteuning voor het uitvoeren van de sport die jij het leukste vindt. Hiervoor is het wel belangrijk dat de enkelbrace gedragen kan worden zonder dat deze in de weg komt te zitten en dat deze goed past.

Sporten met enkelbrace

Eén van de meeste voorkomende blessures bij sporten is de enkelblessure. Veel sporters en zeker beginnende sporters beginnen te trainen zonder begeleiding of trainingsschema. Ze lopen vaak te hard van stapel en zit er geen enkele opbouw in. Daardoor ontstaan ontzettend veel blessures die makkelijk te voorkomen zijn door het dragen van bijvoorbeeld een enkelbrace. Vele blessures tijdens hardlopen hebben te maken met overbelasting. Er komt ongeveer twee keer je lichaamsgewicht op de voeten terecht bij elke stap die je maakt tijdens het hardlopen. Het enkelgewricht is één van de gewrichten die hier erg onder lijdt.

Om deze vervelende verschijnselen minimaal te houden kan een goede enkelbrace wonderen verrichten. Mocht je geen enkelbrace gebruiken dan kan na de verzwikking de enkel dik worden en pijnlijk aanvoelen. Het is hier erg belangrijk om direct na de verzwikking goed te koelen. Hiervoor kun je een coldpack of zak met erwten gebruiken. Houdt hierbij rekening dat je nooit een coldpack direct op de huid legt maar leg er een handdoek of theedoek tussen. Doe je dit niet, dan kunnen er bevriezingsverschijnselen ontstaan. Voer ook altijd de ICE regel uit.

  • Immobiliseren: stop direct met de sportactiviteiten.
  • Compressie: Zwachtel je enkel in met cohäfix. Cohäfix is een druk verband. Door het zwachtelen voorkomt het dikker worden van de enkel.
  • Elevatie: Leg het been de eerste 72 uur zo veel mogelijk hoog.

 

Welke enkelbrace?

Een enkelbrace is een goed alternatief als je ervoor kiest om niet preventief te tapen. Kies je wel om preventief te tapen, lees hier dan hoe je dit het beste kunt doen. Als je kiest voor een enkelbrace dan is het belangrijk om je goed te laten adviseren welke dat het beste bij jou past. Wanneer je bij een fysiotherapeut loopt, dan kun je wellicht informatie inwinnen over welke brace bij jou past. 

Bij Bracesale.nl vind je goede enkelbraces voor elk beschermingsniveau. Wanneer er sprake is van een lichte enkel problemen dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld de McDavid enkelsleeve. Deze McDavid enkelbrace biedt lichte ondersteuning en verlichting bij pijn.

Wanneer er sprake is van ernstig letsel is het aan te bevelen gebruik te maken van bijvoorbeeld de je Shock Doctor Ultra Wrap enkelbrace. Deze Shock Doctor enkelbrace is special ontworpen voor maximale bescherming en comfort. Gemiddelde stabiliteit en ondersteuning voor matige tot grote verstuikingen, verrekte spieren en instabiele gewrichten waardoor gebruik nodig is voor herstel.

Beschermingsniveau 

Beschermingsniveau 1 (Basis bescherming): De enkelbraces onder niveau 1 zijn geschikt voor lichte problemen aan de enkel zoals lichte pijn, verstuikingen, verlichting van artritis, bursitis en tendinitis. Door de zachte ondersteuning, compressie en therapeutische warmte kan het herstel bevorderd worden.
Beschermingsniveau2 (Geavanceerde bescherming): Deze enkelbraces zijn geschikt voor problemen aan de enkel zoals matige/lichte gewrichtsinstabiliteit of pijn. Dit niveau biedt meer bescherming dan de enkelbraces van niveau 1. Ook deze enkelbraces bieden zachte ondersteuning, compressie en therapeutische warmte die het herstel bevordert. 
Beschermingsniveau 3 (Maximale bescherming): Dit hoogste niveau is geschikt voor problemen aan de enkel zoals instabiliteit en matige tot zware pijn. De enkelbraces met dit beschermingsniveau bieden maximale bescherming aan de enkel.

Maat enkelbrace

Welke maat enkelbrace heb ik nodig? Je kunt de maat vinden in de maattabel van het desbetreffende merk. Voor McDavid wordt de schoenmaat gebruikt. Als je kiest voor een brace van het merk ShockDoctor meet je de omtrek van je enkel 2,5 centimeter boven het enkelbot. 

McDavid maattabel (schoenmaat)
XS 38,5-40
S 40 – 42,5
M 42,5 – 44,5
L 44,5 – 47,5
XL 48+

Shockdoctor maattabel (omtrek)
XS: 19-20,3 cm
S:20,3-21,6 cm
M:21,6-22,9 cm
L: 22,9-24,1 cm
XL:24,1-25,4 cm