• Altijd gratis verzending
  • Levering in 24 tot 48 uur
  • Gratis retour
  • Gemiddelde klantbeoordeling 8,9
  • Fysieke winkel
  • Sportspecialisten
+31(0) 162 - 323 732Contacteer ons
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

WELKE KNIEBRACE MOET IK KOPEN?

Kniebrace level 1   Kniebrace beschermingsniveau 2Kniebrace beschermingsniveau 3

€14,95                                          €44,95 €39,95                              €119,95 €99,95

McDavid kniesleeve elastisch (niv. 1)          Shock Doctor kniestabilisator (niv. 2)    McDavid kniebrace polycentrische scharnieren (niv. 3)

* Lichte ondersteuning                                    * Gemiddelde ondersteuning                  * Maximale bescherming mediale en laterale stabiliteit
* Verlicht pijn bij artritis, bursitis, tendinitis * verstuikingen, verrekte spieren            * Vermindert blessures en geneest
                                                                             * instabiele gewrichten

Kun jij je sport niet meer uitoefenen door een knieblessure? De knieblessure is een van de meest voorkomende blessures in Nederland. Knieblessures komen vaak voor door overbelasting door bijvoorbeeld voetbal, tennis, volleybal en skiën. Hier lees je alles over de verschillende knieblessures en welke kniebrace het meest geschikt is voor welke blessure. Een kniebrace kan een goede oplossing zijn om de pijn te verlichten en die knie meer steun te geven waardoor het toch mogelijk word om te sporten met een blessure. Het is zaak om eerst vast te stellen wat voor soort knieblessure je hebt voor je een kniebrace gaat aanschaffen.

Welke kniebrace is geschikt voor welke blessure?

Voor je een kniebrace gaat kopen is het verstandig om na te gaan om wat voor knieblessure het gaat en welke activiteiten jij wilt uitvoeren. Loop je bij een fysiotherapeut? Hier kun je vaak extra informatie inwinnen. Heb je geen fysiotherapeut dan kun je het best zelf een analyse maken van de klachten.

Heb je meniscus klachten, instabiliteit of een versleten knie dan is het verstandig om een brace te nemen die voorzien zijn van scharnieren, deze bieden extra ondersteuning en zorgt ervoor dat de knie op zijn plek blijft. Heb je last van een jumpersknie of patella klachten? Dan biedt een patella brace genoeg ondersteuning. Wil je meer ondersteuning tijdens het sporten maar toch vrijuit bewegen? Dan is een kniesleeve zeer geschikt.

Beschermingsniveau:

Beschermingsniveau 1: Een kniebrace met beschermingsniveau 1 is geschikt Bij lichte klachten of verstuiking, en ter ondersteuning na een blessure om lichte pijnklachten te vermeiden zoals een hardlopers knie, jumpersknie en reuma. Doormiddel van compressie krijgt de knie zachte ondersteuning. Door de therapeutische warmte wordt het herstel van de knie bevorderd.
Beschermingsniveau 2: Een kniebrace met beschermingsniveau 2 is geschikt bij kneuzingen, artrose, gemiddelde instabiliteit of een slijmbeursontsteking. Doormiddel van compressie krijgt de knie zachte ondersteuning. Door de therapeutische warmte wordt het herstel van de knie bevorderd.
Beschermingsniveau 3: Een kniebrace met beschermingsniveau 3 is geschikt bij matige tot grote instabiliteit en zware pijn. Doormiddel van compressie krijgt de knie zachte ondersteuning. Door de therapeutische warmte wordt het herstel van de knie bevorderd.

Maat kniebrace

De maat van de kniebrace is makkelijk op te meten. Voor de kniebraces van McDavid geldt: sta rechtop en buig je knie iets minder dan 45% graden, meet rond het dikste stuk van de knie, recht boven de patella. Hieronder zie je een schema met de maten en afmetingen. De kniebraces sluiten altijd goed aan door de elastische materialen en de verstelbare straps. Voor de braces van Shock Doctor geldt dat je de omtrek 5cm beneden het middelpunt van de knieschijf moet meten. 

McDavid
Maat S: 30-35 cm 
Maat M: 35-38 cm 
Maat L: 38-43 cm 
Maat XL: 43-50 cm 
Maat XXL: 50-56 cm

Shock Doctor
XS: 29,2-31,8 cm
S: 31,1-33,7 cm
M: 33-35,6 cm
L: 34,9-37,5 cm
XL: 36,8-39,4 cm
XXL:38,7-41,3 cm
XXXL: 40,6-44,5 cm