• Altijd gratis verzending
  • Levering in 24 tot 48 uur
  • Gratis retour
  • Gemiddelde klantbeoordeling 8,9
  • Fysieke winkel
  • Sportspecialisten
+31(0) 162 - 323 732
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Polsbrace kopen?

Alles wat je moet weten voor je een polsbrace koopt!

Loop niet langer met een polsblessure rond! Voor je een polsbrace of bandage koopt, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Zo hebben we polsbraces gecategoriseerd in diverse beschermingsvniveaus. Een goede polsbrace is belangrijk voor herstel. 

Polsblessure, hoe ontstaat deze?

Vaak is er bij een polsblessure sprake van overbelasting van het polsgewricht of een acute polsblessure. Een acute polsblessure ontstaat meestel na een akelige val of een botsing met een persoon/voorwerp. Op dat moment klapt de pols dubbel en treedt er een heftige pijn op. De pols begint vervolgens te zwellen en de bewegingsvrijheid van het polsgewricht wordt beperkt. Overbelasting van de pols ontstaat doordat er te lang rek op de spieren rondom het polsgewricht staat of dat de spieren rondom de pols te lang aangespannen zijn geweest.

Polsbrace bij het wielrennen

Beide polsblessures zijn mogelijk bij het wielrennen. Een polsbrace biedt enige stabiliteit, zeker wanneer je uren op de fiets doorgbrengt op oneffen wegen zorgt de polsbrace er voor dat de pols niet in zijn eindstanden terecht komt. Wanneer er na een val een polsblessure is opgelopen, is het tijdens en na een revalidatie proces erg prettig om een polsbrace te dragen. Hierdoor wordt het herstel bevorderd en het polsgewricht ontlast.

Polsbrace bij tennis dragen

Tennis is een sport die heel belastend is voor de pols. Door langdurige belasting op het polsgewricht kan een polsbrace helpen tegen een pijnlijke pols, verhoogde speling in de pols of zelfs bij een carpaal tunnelsyndroom (zenuwbeknelling). De polsbrace zorgt voor ondersteuning en bescherming van het polsgewricht. Een polsbrace kan gedragen worden tijdens het sporten zonder hinderlijk aanwezig te zijn.

Polsbrace kopen?

Op zoek naar een kwalitatieve polsbrace? Het is belangrijk dat er een kwalitatief goed polsbrace aangeschaft wordt en dat deze past bij de klachten. Bij een carpaal tunnelsyndroom heeft McDavid een speciale Carpaal Tunnel polsbandage ontwikkelt. Voor overige polsblessures is aan te raden gebruik te maken van de Shock Doctor. Shock Doctor staat bekend om het ontwikkelen van kwalitatief goede sportbraces tegen een goede prijs.

Beschermingsniveau 

Iedere brace heeft een bepaald beschermingsniveau, voor lichte tot zware blessures:

Beschermingsniveau 1 : De polsbraces zijn geschikt voor lichte problemen aan de pols zoals lichte pijn door overbelasting of tijdens het herstel van een lichte blessure. 
Beschermingsniveau 2: Deze geavanceerde polsbraces zijn geschikt voor problemen aan de pols zoals matige/lichte gewrichtsinstabiliteit of pijn. Dit niveau biedt meer bescherming dan niveau 1. 
Beschermingsniveau 3: Deze polsbraces van het maximaal beschermingsniveau zijn geschikt voor problemen aan de pols zoals instabiliteit en matige tot zware pijn. 

Maat polsbrace

Welke maat polsbrace heb ik nodig? De maat meet je eenvoudig, maar er is wel een verschil per merk. Meet de omtrek van je pols en zoek in onderstaande maattabellen op welke maat je hebt. 

Shock Doctor maattabel
XS: 12-13,3 cm
S: 13,3-15,2 cm
M: 15,2-17,1 cm
L: 16,5- 18,4 cm
XL: 18,4-20,3 cm

McDavid maattabel
M: tot 16 cm
L: vanaf 16 cm