• Altijd gratis verzending
 • Levering in 24 tot 48 uur
 • Gratis retour
 • Gemiddelde klantbeoordeling 8,9
 • Fysieke winkel
 • Sportspecialisten
+31(0) 162 - 323 732
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Wat moet ik weten over tape?

Alles wat je moet weten over sporttape!

Sporttape kent verschillende toepassingen. Zo kan het gebruikt worden bij zwelling, voor het corrigeren of stabiliseren van gewrichten en om spieractiviteiten te normaliseren. Iedere toepassing kent een andere manier van tapen waardoor kennis erg belangrijk is om het goed te doen.

Hoe werkt sporttape?

De sporttape heeft een elasticiteit die overeenkomt met die van de huid. Door de elasticiteit van de sporttape te gebruiken ten opzichte van de elasticiteit van de huid kunnen diverse onderhuidse structuren beïnvloed worden. Er zijn verschillende technieken die gebruikt kunnen worden waardoor er verschillende fysiologische structuren zoals microcirculatie, neuroreceptoren, lymfevaatjes en fascia beïnvloed kunnen worden.

Waarvoor kan ik sporttape gebruiken?

Zoals net genoemd zijn er veel mogelijkheden met sporttape. Het toepassingsgebied is dan ook erg gevarieerd en breed.

 • * Met musculaire tape kan je spieractiviteiten normaliseren. Denk bijvoorbeeld aan het aannemen van een juiste houding.
 • * Door het gebruik van technieken die invloed hebben op het bindweefsel kunnen gewrichten worden gecorrigeerd of gestabiliseerd.
 • * Met het gebruik van lymftapes kan je een oedeem behandelen, maar ook zwellingen of hematomen kunnen hiermee behandeld worden.
 • * Interne organen of het vegetatieve zenuwstelsel zijn te beïnvloeden via een segmentale benadering.


Deze tapetechnieken zijn met elkaar te combineren om zo problemen op meerdere niveaus te gelijk op te lossen.

Wanneer sporttape aanbrengen?

Sporttape is zoals eerder genoemd voor vele problemen te gebruiken. Of je nu tennist, voetbalt, marathons loopt of gewoon pijn vrij de dag door wil komen, sporttape is er voor iedereen. Je kunt de sporttape aanbrengen bij, of ter voorkoming van een sportblessure. Maar ook bij pijnklachten, ondersteuning, verbetering van de bloedsomploop of rugpijn bij de zwangerschap, kan je sporttape gebruiken.

 

Sporttape kleur

Hebben de kleuren van sporttape een betekenis? Nee, de tape is enkel in een ander verfbad gedaan. Echter zijn de kleuren wel gebaseerd op de kleurentherapie. Of deze kleurentherapie ook echt toegevoegde waarde heeft is de vraag, hier zijn de meningen over verdeeld. Vaak wordt de kleurkeuze van de sporttape enkel gebaseerd op dat wat de patiënt mooi vindt.

Sporttape verwijderen

Bij het verwijderen van de sporttape moet je ervoor zorgen dat je dit rustig en zorgvuldig doet. Zo voorkom je huidirritaties en huidschade.

 • * Bij een goed belastbare huid houd je met één hand de huid strak terwijl je met de andere hand stukje voor stukje de tape verwijderd met de haarrichting mee. De had waarmee je de huid strak houdt blijft kort achter de tape.
 • * Bij een kwetsbare huid of bij kinderen kan je de sporttape het beste inwrijven met (baby)olie. Je laat de olie goed intrekken waardoor de tape makkelijk los zal laten.
 • * Een ander hulpmiddel is Sterilium. Je wrijft de sporttape hiermee in, laat het even intrekken en verwijderd de tape rustig van de huis.


Het gebruik van een prikkelende stof is af te raden bij een lymfeprobleem.

Sporttape aanbrengen

Omdat er zoveel verschillende technieken van intapen zijn is het noodzakelijk voldoende kennis te hebben voordat je zelf aan de slag gaat. Het is aan te raden de sporttape aan te laten brengen door iemand die zowel verstand heeft van het probleem dat behandeld wordt als de juiste tapetechniek. Als de tape namelijk niet goed wordt aangebracht kan het averechts effect hebben of zelfs nieuwe problemen creëren.

Sporttape gebruiksduur

De gebruiksduur van sporttape is afhankelijk van de plaats waar de tape zit. Bij de hand of voet zal de tape sneller loslaten dan op bijvoorbeeld de rug. De tape mag blijven zitten totdat deze uit zichzelf loslaat. Dit zal meestal naar ongeveer 5 dagen zijn.

De tape is na een half uur optimaal gehecht. Dit komt omdat de tape de huidwarmte aanneemt en dan pas optimaal gehecht is. Het aankleden net na het intapen moet dan ook erg voorzichtig gedaan worden. Zo voorkom je dat de uiteinden aan de kleren vast gaan plakken en dus loslaten. Als de sporttape eenmaal goed gehecht is zal hij niet meer aan de kleren blijven plakken. Om dit te voorkomen kan de sporttape ingesmeerd worden met talkpoeder.