• Altijd gratis verzending
  • Levering in 24 tot 48 uur
  • Gratis retour
  • Gemiddelde klantbeoordeling 8,9
  • Fysieke winkel
  • Sportspecialisten
+31(0) 162 - 323 732
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Sporttape knie, wat moet ik weten?

McDavid gekleurde sporttape - Zwart

Alles over de knie intapen

Sporttape kent verschillende toepassingen. Zo kan het gebruikt worden bij zwelling, voor het corrigeren of stabiliseren van gewrichten en om spieractiviteiten te normaliseren. Iedere toepassing kent een andere manier van tapen waardoor kennis erg belangrijk is om het goed te doen.

Sporttape knie

De knieblessure is een van de meest voorkomende klachten. Dit komt omdat de knie een van de belangrijkste gewrichten is in het menselijk lichaam. Hier komen namelijk vier botten bijeen, namelijk het bovenbeen, het scheenbeen, het kuitbeen en de patella. De knie kan dan ook voor blessures zorgen aan alle vier de gewrichten. Je kan de knie intapen uit voorzorg maar ook bij het herstel van bijvoorbeeld een voetbalknie, peesontsteking, slijmbeursontsteking, gescheurde kruisbanden, jumpersknee of een runnersknee.

Zelf je knie intapen

Er zijn verschillende manieren op sporttape aan te brengen. De meningen lopen nogal uiteen als het gaat om wat de juiste manier is. In de loop der jaren zijn er technieken bijgekomen en weggevallen omdat er gekeken is naar de voor- en nadelen van de verschillende intape-technieken.
Net als bij de enkel is het belangrijk om te weten waarvoor je de tape aanbrengt. Je wil de spieren ontlasten in plaats van extra belasten.

Sporttape knie aanbrengen, hoe doe ik dat?

 

Door je knie op de volgende manier volledig in te tapen zal je het grootste gedeelte van de knieblessures dekken.

  • Stap 1: houdt je been in een hoek van 90 graden. Breng de eerste strook aan net onder de knieschijf. Tape enkel de voorkant van uw been in.
  • Stap 2: De tweede strip breng je aan vanaf de buitenkant van uw bovenbeen. Het eerste stuk zal langs uw knieschijf gaan waarna u halverwege schuin naar de binnenkant van uw onderbeen zal gaan. De knieschijf zal zo een stukje bedekt worden.
  • Stap 3: De derde strip plak je exact hetzelfde als de tweede strip maar dit keer begin je aan de binnenkant van je bovenbeen en eindig je aan de buitenkant van je onderbeen.

 

Kniebrace

Mocht je de sporttape nou niet fijn vinden zitten of kost het aanbrengen te veel tijd? Kijk dan eens bij onze kniebraces. De kniebraces zijn makkelijk te bevestigen door middel van klittenband, veters of riempjes.