• Altijd gratis verzending
 • Levering in 24 tot 48 uur
 • Gratis retour
 • Gemiddelde klantbeoordeling 8,9
 • Fysieke winkel
 • Sportspecialisten
+31(0) 162 - 323 732Contacteer ons
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

IK HEB EEN GOLFARM, WAT TE DOEN?

Golfelleboog strap Golfelleboog lange sleeveGolf elleboog shock

          €29,95                     €27,95                             €19,95    

McDavid elleboogstrap met pad       McDavid elleboogsleeve 4-zijdig         Shock Doctor tennis elleboog ondersteuning
                                                                 elastisch gelkussen

* Verlicht pijn bij tennis/golf elleboog * Geavanceerde ondersteuning         * Geavanceerde steun kleine tot matige verstuiking,
* verstelbaar                                               bij artritis, bursitis, tendinitis               verrekte spier en instabiele gewrichten
                                                                      tennis- en golfelleboog                     * speciaal voor tennis en golf

Hier vind je alles over een golfarm en de behandeling hiervan.

De golfarm is een irritatie bij de peesaanhechtingen aan de binnenkant van de elleboog. Het wordt ook wel golferselleboog genoemd en in de medische wereld is dit bekend als epicondylitis medialis humeri. De pijn die hierdoor ontstaat kan uitstralen over de onderarm naar de hand. Vaak ontstaan de klachten bij het klussen of onderhands tillen en knijpen.

De golfarm is net als tennisarm een misleidende naam omdat slechts een klein deel van de patiënten ook daadwerkelijk golft.

Wat is een golfarm?

Een golfarm is simpel gezegd een irritatie van de peesaanhechting aan de binnenkant van de elleboog. Deze peesaanhechting is de aanhechting tussen de onderarm flexoren en het bot. De onderarm flexoren zorgen ervoor dat de pols en de vingers kunnen buigen. Bij een golfarm zijn deze flexoren meer gespannen dan normaal. Hierdoor raken de aanhechtingen geïrriteerd wat resulteert in pijn aan de binnenkant van de elleboog.

Golfarm oorzaak

De golfarm klachten ontstaan vaak geleidelijk. De golfarm ontwikkelt zich langzaam tijdens activiteiten waarbij gedurende langere periode de onderarm flexoren aangespannen worden. Denk hierbij aan het werken met gereedschap of bij bijvoorbeeld golf omdat je dan je club lange tijd vast hebt. Ook klimmers hebben een verhoogd risico. De golfarm is vaak het gevolg van verhoogde spierspanning van de binnenste onderarmspieren. Een golfarm ontwikkelt zich gedurende weken tot maanden en treed dus niet ineens op. 

Golfarm symptomen

De golfarm klachten die optreden tijdens een golfarm variëren vaak per periode. Zo kan je de ene dag weinig last hebben van de golfarm klachten en de dag erop juist heel veel. De meeste golfarm symptomen zijn:

 • * Stekende of zeurende pijn aan de binnenkant van de elleboog. Deze pijn voel je ter hoogte van het mediale epicondyl (de harde knobbel aan de binnenkant van de elleboog).
 • * De pijn wordt opgewekt of pijn wordt heviger door onderhands tillen
 • * Pijn bij het ballen van de vuist (met gestrekte elleboog).
 • * Golfarm klachten worden geprovoceerd door het duwen op de binnenzijde van de elleboog.
 • * Pijn kan uitstralen naar de onderarm en hand.
 • * Golfarm klachten treden soms ook in rust op.

Golfarm diagnose

De golfarm diagnose zal gesteld worden naar een lichamelijk onderzoek. Je kan het ook thuis testen door onderhands iets op te tillen. Dit zou de typerende golfarm klachten opwekken. Ga toch altijd even langs de dokter om het zeker te weten. Als je zelf aan de slag gaat kan je het ook erger maken.

Golfarm behandeling en herstel

Er is weinig bekend over het herstel van de golfarm. Dit komt omdat er nog weinig concreet onderzoek naar is gedaan. Het uitvoeren van een oefening voor een golfarm zou de spieren versterken wat tot herstel kan leiden. De fysiotherapeut zal je deze golfarm oefening voorschrijven.

Golfarm bandage

Een golfarm is niet meer dan een overbelasting van de spieren waardoor irritatie ontstaat bij de aanhechting. Je kan deze belasting deels ontnemen door het plaatsen van een golfarm bandage. Het is dan de bedoeling dat je de bandage/brace net onder de elleboog plaatst. De golfarm bandage zal niet genezend werken maar wel ontlastend.

Golfarm of tennisarm?

Bij zowel een golfarm als tennisarm heb je last van de aanhechting tussen de strekspier en je elleboog. De spieren zijn overbelast waardoor de pezen zijn ontstoken. Het verschil zit in de positie van de pijn. Bij een tennisarm is de aanhechting aan de buiten-bovenkant geïrriteerd en doet strekken pijn. Bij een golfarm gaat het om de aanhechting aan de binnen-onderkant van de elleboog en buigen doet zeer.

Beschermingsniveau golf elleboogbraces

Beschermingsniveau 1 (Basis bescherming): Deze elleboogbraces zijn geschikt voor problemen aan de elleboog zoals lichte pijn door overbelasting of tijdens het herstel van een lichte blessure. 
Beschermingsniveau 2 (Geavanceerde bescherming): Deze elleboogbraces zijn geschikt voor problemen aan de elleboog zoals matige/lichte gewrichtsinstabiliteit of pijn. Biedt meer bescherming dan de level 1 elleboogbraces. 

Welke maat elleboogbrace heb ik nodig?

Bij McDavid meet je de omtrek over het gewricht wanneer je elleboog ongeveer 45 graden gebogen is. Bij Shock Doctor meet je de omtrek van je arm 5 cm beneden het elleboog punt.

McDavid maattabel
S: 20-24 cm
M: 24-28 cm
L: 28-30 cm
XL: 30-36 cm

Shock doctor maattabel
XS: 20,3-22,9 cm
S: 22,2-24,8 cm
M: 24,1-,26,7 cm
L: 26-28,6 cm
XL: 27,9-30,5 cm
XXL: 29,8-32,4 cm