• Altijd gratis verzending
  • Levering in 24 tot 48 uur
  • Gratis retour
  • Gemiddelde klantbeoordeling 8,9
  • Fysieke winkel
  • Sportspecialisten
+31(0) 162 - 323 732
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Een tenniselleboog, wat nu?

Alles wat je moet weten over een tenniselleboog.

De tenniselleboog Is een veel voorkomende blessure. De term tenniselleboog is niet helemaal juist omdat slechts 5% van alle patiënten met een tenniselleboog daadwerkelijk tennist.

Tenniselleboog behandeling

De tenniselleboog behandeling bestaat uit 2 delen, het bestrijden van de tenniselleboog symptomen en het genezen van de tenniselleboog. Dit gebeurt vaak met behulp van een fysiotherapeut. Hier krijg je vaak een aantal tenniselleboog oefeningen om de spieren soepel te houden. Verder is rust heel belangrijk voor de tenniselleboog klachten te bestrijden. Ook kun je een tenniselleboog behandelen met ijs. Dit helpt echter niet bij iedereen. Voor meer informatie over de tenniselleboog en het bestrijden hiervan raden we je aan om onze pagina over de tennisarm te lezen. De tenniselleboog en tennisarm zijn namelijk dezelfde aandoening.

Beschermingsniveau elleboogbraces

Beschermingsniveau 1 (Basis bescherming): Deze elleboogbraces zijn geschikt voor problemen aan de elleboog zoals lichte pijn door overbelasting of tijdens het herstel van een lichte blessure. 
Beschermingsniveau 2 (Geavanceerde bescherming): Deze elleboogbraces zijn geschikt voor problemen aan de elleboog zoals matige/lichte gewrichtsinstabiliteit of pijn. Biedt meer bescherming dan de level 1 elleboogbraces. 

Welke maat elleboogbrace heb ik nodig?

Bij McDavid meet je de omtrek over het gewricht wanneer je elleboog ongeveer 45 graden gebogen is. Bij Shock Doctor meet je de omtrek van je arm 5 cm beneden het elleboog punt.

McDavid maattabel
S: 20-24 cm
M: 24-28 cm
L: 28-30 cm
XL: 30-36 cm

Shock doctor maattabel
XS: 20,3-22,9 cm
S: 22,2-24,8 cm
M: 24,1-,26,7 cm
L: 26-28,6 cm
XL: 27,9-30,5 cm
XXL: 29,8-32,4 cm